Joss Whedon o S.H.I.E.L.D.-u: Trudimo se ostati vjerni Marvelovom etosu

Piše: Sven Mikulec

Prošli je tjedan završilo snimanje pilot-epizode nestrpljivo očekivanog Marvelovog izleta u svijet televizije – premijera nove serije Marvel’s S.H.I.E.L.D. mogla bi biti negdje na jesen. Redatelj i scenarist prve epizode Marvelov je “kreativni savjetnik”, iz Avengersa nam dobro poznati Joss Whedon.

“Uzbuđen sam zbog serije zato što je to serija koja ulijeva nadu”, izjavio je otac Buffy, Angela i Fireflyja u jednom intervjuu. “To nije serija o ubojstvima, ni o zločinu, ni o sebičnim ljudima koji se brinu samo za sebe. To je serija o ljudima koji pokušavaju pomoći jedni drugima, i to je jedna od stvari koje sam volio kod stripova. Imali su kostime i zlikovci su bili cool, ali ujedno su imali i jedno dublje značenje. Sviđa mi se snimati takvu seriju.”

Što se tiče pridržavanja radnje i atmosfere stripova, Whedon je pokušao umiriti fanove:

“Stvarno se trudimo ostati vjerni Marvelovom etosu, kao i strukturi njihova svemira, tako da je ovo u punom smislu riječi Marvelova serija.”

Mnogo se elektroničke tinte potrošilo i na nagađanja koji će se likovi iz filmova pojaviti i u seriji.

“U ovom trenutku želio bih da se ljudi upoznaju s likovima koje smo kreirali posebno za seriju, a kasnije ćemo se brinuti o svim tim drugim stvarima.”

Prilično nedefiniran odgovor, ali zasad su nam ipak potvrđene dvije stvari. Prvo, cast sigurno čine Clark Gregg (Agent Phil Coulson), Ming-Na We (Agent Melinda May), Brett Dalton (Agent Grant Ward), Iain de Caestecker (Agent Leo Fitz), Elizabeth Henstridge (Agent Gemma Simmons) i Chloe Bennet (Skye), dok će im se Cobie Smulders, koja je u filmu Avengers glumila Mariju Hill, pridružiti čim joj raspored to dozvoli.

I drugo, radnja serije bit će smještena u vrijeme nakon završetka radnje prošloljetnog filmskog megahita.

2 komentara za “Joss Whedon o S.H.I.E.L.D.-u: Trudimo se ostati vjerni Marvelovom etosu

Leave a Reply

Your email address will not be published.