Joss Whedon napokon o radnji Avengera

Piše: Filip Jakovljević

Dok svaki ljubitelj Marvelovih stripova, ali i filmova baziranih na istima, jedva čeka 4. svibnja kada u kina dolazi superprojekt o superherojima, The Avengers, redatelj Joss Whedon informacije o filmu pušta na kapaljku.
No sada je napokon odlučio bar natuknuti  o čemu će se u stvari raditi u filmu. Po traileru smo mogli vidjeti da će glavni bad guy u filmu biti Thorov brat Loki, ali nismo znali kakva će biti pozadina priče o samom okupljanju Avengera i , naravno, nesuglasica među njima. Whedon je definitivno imao težak zadatak i tešku odluku pred sobom – napraviti film koji će zaista biti o svim Avengerima, gdje bi razrada likova trebala doista biti genijalna, ako uzmemo u obzir da film zapravo ima 5 glavnih likova, ili napraviti film iz perspektive jednog lika, u kojem ostali nikako ne padaju u drugi plan, ali njihova razrada nije toliko temeljita.
Za Entertainment Weekly je izjavio: „Krenuo sam sa očitim problemom. Ne postoji razlog zašto bi ovi ljudi bili u istom filmu. Znači, o tome mora biti moj film. Najveći dio filma je prikazan iz prespektive Stevea Rogersa (Captain America), jer je on lik koji se upravo probudio i gleda ovaj čudan svijet. Svi ostali u njemu oduvijek žive.“
Definitivno najbolja odluka koju je mogao donijeti. Da je radio na razradi svih likova ne bi napravio dobru razradu niti jednoga. Ovako ćemo dobiti film koji nema samo dobru akciju, nego i kvalitetnu radnju, koja se neće bazirati samo na zaustavljanju Lokija, nego i na asimilaciji Cpt. Americe na svijet koji ne poznaje, a koji mora spasiti.  Također, Whedon je od pet Avengera definitivno izabrao najboljeg iz čije će perspektive raditi film, jer je Cpt. America dosta kompleksniji lik od IronMana, Thora, Hawkeyea i Black Widow, tako da jedino lik Brucea Bannera, odnosno Hulka mogao imati toliko zanimljiv razvoj kao Rogers. Ali Captain America je prvi regrutirani Avenger i kasnije postaje vođa skupine, tako da Whedon nikako nije pogriješio u svojoj odluci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.