Joss Whedon nam sprema jednu posebnu ljubavnu priču

Piše: Deni Zgonjanin

Prije nego je počelo snimanje Avengersa, Joss Whedon se zabavljao pišući scenarij pod imenom In Your Eyes, koji nam pripovijeda jednu sasvim neobičnu priču. Scenarij je u međuvremenu odlučio ekranizirati Brin Hill, a za glavne je uloge odabrao Michaela Stahla-Davida i Zoe Kazan.

Michael će glumiti Dylana, muškarca dječačkog izgleda koji je odslužio određeni broj godina u zatvoru zato jer nije htio odati svoje suučesnike u pljački banke, a sad nakon svega živi u kamp kućici. Kazan će pak utjeloviti Rebeccu, zgodnu ali čudnu ženskicu, udanu za starijeg čovjeka, doktora po zanimanju. Dylan i Rebecca su nekako toliko povezani, da unatoč tome što su udaljeni ne znam koliko km jedno od drugog, mogu jedno drugo slušati i gledati njihovim očima.

Originalno, zar ne? Pod uvjetom da film ne skrene u neki art ili metafizičke rasprave (za što je Whedon stručnjak), mslim da bi mogli imati solidan hitić. Još od doba Buffy i Angela sam žalio što Whedon ne dobiva toliko prilika koliko bi trebao, upravo zbog ovakvih ideja, no uz malo sreće, sve će se to promijeniti kad Avengersi dignu milijune i milijune u kinima…

Leave a Reply

Your email address will not be published.