Joss Whedon: Htio sam snimiti ‘Wonder Woman’, ali su me odbili

Piše: tonymelo

Činjenica koju će ljubitelji DC Comicsa morati prihvatiti i koja će do kraja ljudskog postojanja progoniti Warner Bros jest da je Joss Whedon, par godina prije nego što je postao najomiljeniji čovjek u Marvelu zahvaljujući milijardi i petsto jedanaest milijuna sedamsto pedeset sedam tisuća razloga, pokušao snimiti Wonder Woman film.

Warner Bros. ga je bezuvjetno odbio, kao Željko Kerum knjigu bez slika, a ostalo je povijest. No čak ni prolazak šest dugih godina i uspjeh bez premca nije ublažio udarac koji je u tom trenutku pretrpio Whedonov ego. U nedavnom intervjuu je priznao da je postojalo vrijeme kada je skoro podlegao želji da utrlja u nos svoj nedavni uspjeh svima koji su sumnjali u njega i potencijal koji posjeduje Diana – amazonska princeza ratnica. Smatra da je to jedna od bolnijih točaka njegove karijere.

Unatoč Whedonovoj povijesti kreiranja snažnih ženskih likova (Buffy, River, Echo…), od početka njegove karijere pa sve do danas, nije teško primijetiti da se njegov stil definitivno ne uklapa u postojeću viziju Warner Brosa, koji mnogo više cijene mračniji i realniji stil Christophera Nolana i Zacka Snydera.

Kao što kaže poznata hrvatska poslovica, prošla baba s kolačima i jedino što fanovima preostaje jest zamišljanje i kontempliranje o tome što bi se dogodilo da je dobio taj posao, napravio uspješnu adaptaciju i preuzeo ulogu u DC univerzumu kakvu danas ima u Marvelu. Osobno smatram da bi njegov Flash bio jedan od najzabavnijih filmova svih vremena. Što vi mislite, bi li njegova veselija i neozbiljna verzija Supermana, nekog drugog DC heroja ili Justice League postigla jednaki uspjeh?

Leave a Reply

Your email address will not be published.