Još jedan Sherlock?!

Piše: Deni Zgonjanin

Iako sam u početku mislio da je BBC-jev Sherlock nepotrebna greška te da se neće moći nositi sa Downeyjevom dugometražnom verzijom, kvaliteta je ipak učinila svoje i Benedicta Cumberbatcha gurnula ispred Roberta Downeyja Jr.-a kao najboljeg Sherlocka u očima fanova pa tako i mojim.

A to se sigurno, dajem desnu ruku u vatru, neće dogoditi sa još jednim Sherlockom u pripremi, kojeg će prema prvim najavama utjeloviti Jonny Lee Miller. Ameri, tj. TV postaja CBS priprema svoju verziju Sherlocka, pod imenom Elementary, čija bi se radnja trebala odvijati u New York Cityju te će kao i BBC-jeva, staviti genijalnog detektiva u moderno okruženje.

Olakotna okolnost je što će CBS na temelju pilota koji će se uskoro početi snimati odlučiti amenovati seriju ili ne, pa postoji šansa da nećemo morati gledati Millera u ulozi koja mu stvarno ne pristaje. Nemojte me krivo shvatiti, Miller mi je uvijek bi drag glumac, ali kad se usporedi njegova karizma s Downeyjevom ili Cumberbatchevom – momak jednostavno nema šanse…

3 komentara za “Još jedan Sherlock?!

 • goodye says:

  Mislim da ce biti ista situacija kao i sa “Life on Mars”.
  Usporedujuci Britanski u Americku verziju, razlika je drasticna. Ne kazem da serija mora biti losa, ali mislim da nema puno prostora.

 • Deni Zgonjanin says:

  Slažem se… Ne vidim zašto bi itko gledao jednu te istu priču treći put u relativno kratkom vremenu.

 • vanja says:

  idem se bacit’ s krova. od toliko knjiga, ideja, svega, moraju baš Sherlocka i to kad sam ga konačno pogledala onakvog kakvog sam oduvijek htjela? Gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published.