Još jedan Marvel Cinematic Universe

Piše: Filip Jakovljević

Projekt kreiranja Marvel Cinematic Universea koji je započeo prije nekoliko godina bio je vrlo riskantan i ambiciozan, ali se definitivno isplatio. Uspjeh ovog megaprojekta se može velikim dijelom pripisati Kevinu Feigeu i Jossu Whedonu, čiji je posao, između ostalog, održati kontinuitet razvijanja priča kroz više filmova i paziti da cijela stvar ima smisla.

Isti takav projekt je pokrenuo savez Warner Bros. studija i DC Comicsa sa Justice Leagueom, a sada je na pomolu još jedan takav projekt. Twenieth Century Fox, studio koji drži filmske licence na likove X-Mena, Fantastic Foura i Daredevila, pokreće svoj mali Marvel Cinematic Universe. Navodno se radi o crossoveru X-Mena i Fantastic Foura, dok će Daredevil za svoj reboot i uključivanje u ovaj projekt morati još malo pričekati. Za svojeg Whedona/Feigea studio je odabrao Marka Millara.

Ovo bi se ujedinjenje likova moglo dogoditi već u jednom od idućih najavljenih filmova iz ovih franšiza: The Wolverine (u kina dolazi u ljeto 2013.), X-Men: Days of Future Past (ljeto 2014.) i/ili rebootu Fantastic Foura.

Na kraju još jedna mala zanimljivost. Patrick Stewart je na Comic-Conu u Montrealu jednom od posjetitelja navodno rekao kako postoji velika mogućnost da se ponovno pojavi u ulozi Professora X-a u jednom od novih X-Men filmova. Ništa nije potvrđeno, ali fanovi su ovu vijest primili s velikom radošću.

Jedan komentar za “Još jedan Marvel Cinematic Universe

  • tonymelo says:

    Nisam baš siguran u to da će Fox raditi svoj crossover jer su oni izrazili želju da naprave reboot Daredevila (Jason Statham je izjavio da bi ga volio glumiti :) ), a prava na njega im ističu 10.10. ove godine. Isto tako je i s FF-om. A s druge strane Marvel želi Silver Surfera i Galactusa, vjerojatno zbog Guardiansa of Galaxy i Skrullova. Tako da se šuška da će Marvel pristati produžit Foxu prava na Daredevila, ako im ovi dopuste korištenje Surfera i Galactusa pa onda poslije i cijele Fantastične Četvorke.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.