Jon Favreau kreće u džunglu

Piše: Tena Strahinec

jon_favreau

Aktivni Jon Favreau trenutno je u pregovorima oko redateljskog mjesta na Disneyjevom live-action filmu Knjiga o džungli (izv. The Jungle Book). Warner Bros. su prošle godine uhvatili scenarista 7/8 Harry Potter filmova (uljez: scenarij Reda feniksa) da preradi i režira Knjigu o džungli, no sad je doletjela vijest da Favreau pregovara oko te pozicije. Favreau kaže da će film biti obiteljski s mitološkim elementima te smatra da će njegovo iskustvo s vizualnim efektima i akcijskim elementima iz Iron Mana biti korisno pri snimanju ovog filma.

Za one koji nisu upoznati s Knjigom o džungli, autor je Rudyard Kipling koji ju je prvo objavio u obliku nastavaka kratkih priča u časopisima 1893./94. godine, a originalno izdanje sadrži i ilustracije njegovog oca. Junak priča je dječak Mowgli kojeg su odgojili vukovi i njegove pustolovine u indijskoj džungli. Ako se pitate otkud ’94. baš Indija – Kipling je rođen u Indiji i živio je tamo do svoje šeste godine te se kasnije vratio raditi još šest godina pa je to razlog njegove fascinacije egzotičnom zemljom.

Saznali smo i da će, prema filmskom trendu, Knjiga o džungli imati moderni štih 21. stoljeća. Zbog tog projekta Favreau će usporiti s radom na filmu Magic Kingdom u kojem planira obuhvatiti sve likove iz istoimenog parka i ostavštine Walta Disneyja.

Animirani film Knjiga o džungli snimljen je 1967., a live-action verzija ’94. Filmovi i serije temeljeni i inspirirani bajkama nižu se jedni na druge i ima ih pozamašan broj pa se nadamo da će Favreauov konačni produkt iskakati originalnošću.

Leave a Reply

Your email address will not be published.