Johnny Depp kao Dylanov izdavač

Piše: Jelena Androić

Gledali smo ga u raznim ulogama, no ne i u ulozi izdavača – Johnny Depp po novom kreće i u izdavačke vode, kako bi pronašao, njegovim riječima, “autentične, odvažne i vizionarske ideje i glasove”.

Nije razvio šizofreniju već samo produbljuje svoju ambiciju. Prva na listi knjiga na kojima će raditi je ona o Bobu Dylanu, naslovljena The Unraveled Tales of Bob Dylan, koja se bazira na intervjuima što ih je s ovim kantautorom izradio Douglas Brinkley.

Depp će naime voditi posebnu ediciju izdavačke kuće HarperCollins, koja će se zvati Infinitum Nihil (beskonačno ništa), dakle isto kao i već postojeća Deppova producentska kuća. Poigrat ćemo se na ovom mjestu riječima pa “beskonačno ništa” preokrenuti u prikladno “Ništa nije beskonačno”, i konstatirati da beskonačni nisu ni glumci, treba na vrijeme osigurati budućnost.

Iako vjerojatno ne gaji ni najmanji strah od financijskog podbačaja, Depp je svoju sigurnost već osigurao osnovavši navedenu producentsku kuću (Infinitum Nihil) još 2004. godine, koju danas uhodano vodi njegova sestra Christi Dembrowski. Kuća je, primjerice, producirala film The Rum Diary temeljen na noveli Huntera S Thompsona u kojoj Depp igra Paula Kempa, ili pak Dark Shadows koji je režirao Tim Burton, a Depp glumio i producirao. Stoga se izlet u izdavačke vode čini kao još jedan produžetak njegove razgranate ambicije.

U međuvremenu, Depp će se baviti Dylanom. Knjiga bi trebala izaći 2015. godine. Najavljeno je kako će raditi i biografiju Dylanovog glazbenog uzora, folk muzičara Woodyja Guthriea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.