Johnny Depp glavna uloga u režiserskom debiju Wallyja Pfistera?

Piše: Deni Zgonjanin

Puno se očekuje od redateljskog debija Wallyja Pfistera. Toliko da se bilo kakve informacije za njegov projekt pod imenom Transcendence nagrađuju zlatom, a kako ne bi kad je on odlučio krenuti putem njegovog mentora Christophera Nolana, pa taji sve što može. No neke stvari ipak nemre zadržati za sebe, poput imena filma, što smo nedavno saznali, kao i zaplet istog, koji je procurio prije par dana.

Radnja bi se trebala vrtiti oko čovjeka koji napravi kompjuter sa zlonamjernom sviješću, nakon čega biva uvučen u kompjuter. Meni ovaj opis nema nikakvog smisla, osim ako je riječ o zapletu Trona, što očito nije. Pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da je film najavljen kao miks između Odiseje u svemiru i Inceptiona. Možda je redatelj sam pustio ovu informaciju u opticaj, samo da bi se malo poigrao sa fanovima? Bad Wally… Vidjet ćemo, no dok ne saznamo istinu, ajmo se pozabaviti provjerenim stvarima.

Pfister je za glavnu ulogu pikirao Johnnyja Deppa, te mu pristupio s ponudom, na koju Depp načelno pristao, ali pod uvjetom da Pfister promijeni neke stvari vezane za njegov potencijalni lik u scenariju. Osim Deppa, Pfister je razgovarao i sa Noomi Rapace, vezano za glavnu žensku ulogu, kao i sa Tobeyjem Maguireom i Jamesom McAvoyjem. Potonja dvojica bi trebala utjeloviti važne, ali neimenovane uloge u filmu, vjerojatno ludih znanstvenika, ako se mene pita…

Leave a Reply

Your email address will not be published.