John Woo se vraća u Hollywood

Piše: Deni Zgonjanin

John Woo je svoj posljednji film na engleskom jeziku snimio 2003. godine, nesretni Paycheck sa Benom Affleckom i Umom Thurman, koji je neslavno propao na box officeu. Od onda snima samo na svom materinjem jeziku i dobro mu ide, ali izgleda da ga je blještavilo Hollywooda opet uspjelo privući. Ili jednostavno nemre naći financijere za film nigdje drugdje.

Naime, Woo će nakon 9 godina ponovno snimati film na engleskom jeziku, ovaj put remake japanskog filma iz 1963. godine, pod imenom Youth of the Beast. Original je režirao Seijun Suzuki, a radnja se vrtila oko bandita koji zavadi dva suparnička klana Yakuza, dok će Johnov film malo izmiješati radnju i u centar pozornosti staviti zapadnjaka sa mračnom prošlošću koji će se uključiti u teritorijski rat između Yakuza i hladnokrvni ruskih gangstera.

Stvarno mi je žao Rusa zato jer kad god neki scenarist nemre izmisliti originalnu priču ili protivnike  svojem uber junaku, u radnju upadaju Rusi kao dežurni negativci. No nebitno, vijest je ta da ćemo, barem se nadam, iduće godine ponovno gledati Wooa u formi kojoj je bio kad je snimio svoja remek djela poput Hard Boiled i Face/Off

Leave a Reply

Your email address will not be published.