John Logan priča o novom Bondu

Piše: Ivo Skocic

1

Malo se zna o novome James Bond filmu, 24. po redu, ali znamo par činjenica: Daniel Craig se vraća kao naslovni junak, Sam Mendes kao redatelj i John Logan kao pisac. U nedavnom intervjuu za IGN, Logan je ispričao što kreativni tim želi postići sa novim filmom i odakle izvlače svoju inspiraciju:

 “Moj je cilj napisati primjeren i odličan film, nastaviti graditi na temeljima Skyfalla, ali da postane svoja vlastita, jedinstvena životinja. Teme, ideje i likovi iz Skyfalla očito mogu nastaviti dalje, jer govorimo o frašizi i priča se nastavlja. Tako da, mislim da postoji paralela sa Skyfallom u novome filmu.”

Kada je govorio o svojoj dugogodišnjoj ljubavi prema franšizi, naglasio je kako će novi film sadržavati elemente iz čitave Bondove povijesti:

“Odrastao sam uz Bonda. Prvi [op.a. Bondov film] koji sam pogledao je Diamonds Are Forever, kad sam bio dijete. Obožavao sam ih do kraja. Volim sve te elemente, iz knjiga— većinom iz novela, vraćanje Ianu Flemingu je bila moja početna točka za Skyfall—i tu ima sigurno elemenata  iz filmova i novela koje smo donijeli u novi film, kao što su oni radili sa Skyfallom.”

Na pitanje o novome zlikovcu kratko je odgovorio:

“Znate, mislim da je naš zlikovac prikladan priči koju pričamo.”

Novi Bond u kina širem Ujedinjenog Kraljevstva stiže 23.8.2015., a dva tjedna kasnije i u SAD.

Leave a Reply

Your email address will not be published.