Joe Wright će režirati Neila Gaimana

Piše: Ivan Andrijanić

Narator, zasad nepoznata imena, uvodi čitatelja u priču još kad je bio dijete, staro svega sedam godina. Auto njegovih roditelja ukrao im je susjed koji je u istom počinio samoubojstvo, s čime je potaknuo buđenje određenih sila koje su svakako pozitivnije bile dok su mirovale. Bića iz drugih svjetova okupiraju svijet i počinje bitka za egzistenciju.

Sve je to fino zamislio Neil Gaiman, u svojoj nadolazećoj noveli The Ocean at the End of the Lane. Ovom genijalnom strip-autoru i piscu, vjerojatno najpoznatijem po svojoj psihodeličnoj bajci Sandman, uvijek je dobro išlo spajanje mitskih svjetova i realnosti, tako da nimalo ne sumnjam u kvalitetu njegova naredna romana.

A rijetkost je vidjeti da nešto, što još nije niti izašlo, već pregovara za filmsku realizaciju. Filmaš Joe Wright zasad je vrlo ozbiljni kandidat za režiju Gaimanova djela. Ovaj Britanac uglavnom je poznat po ekranizacijama književnih klasika (Pride & Prejudice, Antonement, Anna Karenina), a u filmografiji mu pomalo „strši“ Hanna, koja je za razliku od većine njegovih filmova, ispala moderna i dinamična priča upotpunjena fenomenalnim soundtrackom njegovih kolega sunarodnjaka, zvanih The Chemical Brothers.

Wright je uglavnom potvrdio talent i sklonost uspješnom šaranju među žanrovima, tako da nadajmo se da će Gaimanov osebujni svijet dobiti vrlo dostojnu realizaciju, kakvu i zaslužuje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.