Jodie Foster odustala od Stokera

Piše: Deni Zgonjanin

Objavljeno je kako Jodie Foster odustaje od svog angažmana u Stokeru, prvom filmu na engleskom jeziku južnokorejskog redatelja Chan-wook Parka. Razlog odustajanja Fosterice nije poznat, ali je uzrokovao još jedan problem Parku, a to je odustajanje od glavne uloge mlade Carey Mulligan – nagađa se upravo zbog Fosteričine odluke.

No nije sve crno, odmah se za glavnu ulogu javila Mia Wasikowska, otkriće Tima Burtona iz Alise u zemlji čudesa te jedna od deset glumaca na koje treba obratiti pozornost prema uglednom Varietyu. Radnja Stokera se vrti oko ekscentrične tinejdžerice kojoj u posjet dolazi tajanstveni i povučeni ujak nakon što joj premine otac. Scenarij je napisao glumac Wentworth Miller, najpoznatiji po svojoj ulozi u hit seriji Prison break ili po našem – Zakon braće. Upravo je scenarij privukao redatelja Parka, koji je do sada uporno odbijao režirati priglupe projekte koje su mu američki studiji nudili, uključujući američki remake njegovog najvećeg hita, kultnog Oldboya.

Stoga ne sumnjam da će južnokorejac odraditi dobar posao unatoč odustajanju dvaju jakih imena u svijetu filma, uzevši u obzir kako je osnova njegovih filmova uvijek bila dobra priča začinjena sa odličnim nastupima glumaca iz kojih je uvijek izvukao ono najbolje…

Leave a Reply

Your email address will not be published.