Jim Carrey odbija promovirati novi ‘Kick-Ass’ zbog previše nasilja

Piše: Nikolina Demark

Jim Carrey pred nekoliko se dana zamjerio fanovima i široj javnosti kad je na Twitteru objavio da žali zbog angažmana u filmu Kick-Ass 2 zbog vrlo specifičnog razloga. Nakon tragedije Sandy Hook (masovno ubojstvo u osnovnoj školi Sandy Hook u istoimenom mjestu u Connecticutu krajem 2012.), više ne može podržati takvu količinu nasilja u filmu, kaže Carrey. Prosvijetljen je.

Sve bi to bilo razumljivo i plemenito da nije jedne sitnice – dosad je vjerojatno primio honorar za svoju ulogu u filmu i nije ga se naknadno odrekao niti ga (samo prijedlog, Jime) darovao u dobrotvorne svrhe. Sad kao čovjek od principa odbija sudjelovati u promociji filma, pa svi već nagađaju i da krši neku odredbu u svom ugovoru.

Reakcija javnosti mogla bi se ukratko opisati kao drvlje i kamenje, jer se gotovo nikome nije dopalo što Carrey ovako reagira tek nakon što je pročitao scenarij, pristao na ulogu i snimio film. Tako je i producent filma Mark Millar izjavio da je ostao zatečen, jer je Carrey još prije godinu i pol vrlo dobro znao što se sve nalazi u scenariju. Nakon ovakvog istupa kojeg bez zadrške možemo nazvati licemjernim, živo me zanima kakve će filmove Carrey snimati odsad nadalje. Zapamtit ćemo mu ovo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.