Jeziva uvodna špica serije `Black Sails´

Piše: Tena Strahinec

Black-Sails-new

Nova piratska serija Black Sails isplovila je iz luke s brodom ukrašenim creepy kipovima pirata, kostura i sličnih opakih likova. Smještena u 18. stoljeću, razdoblju zlatnog doba piratstva, mračna serija bavit će se pričama kapetana Flinta i njegove posade 20 godina prije objave klasika Roberta Louisa Stevensona – „Otok s blagom“ (izv. Treasure Island). U glavnoj ulozi pojavit će se Toby Stephens (Umri drugi dan) kao kapetan Flint, najinteligentniji i najstrašniji kapetan tog razdoblja koji će povesti svoju posadu u borbu za New Providence, otok poput Tortuge – oskvrnuti raj pirata, prostitutki i lopova.

Flint će se na putovanju susresti s rivalom i kapetanom Charlesom Vaneom (Zach McGowan), kćeri najbogatijeg trgovca na crnom tržištu Bahama imena Eleanor Guthrie (Hannah New), prostitutkom Max (Jessica Parker Kennedy), piratom Johnom Silverom (Luke Arnold), poznatom piratkinjom Anne Bonny (Clara Paget) i brojnim drugim likovima.

Kreatori Black Sails su Jon Steinberg i Robert Levine. Producent Michael Bay je također upleo svoje prste u seriju zajedno s producentima Bradom Fullerom i Andrewom Formom. Za glazbu je zadužen Bear McCreary, skladatelj soundtrackova serija Battlestar Galactica i The Walking Dead. U najavi Black Sails itekako se može osjetiti glavna vibra i atmosfera te način na koji će serija „disati“, a kako vam se sviđa i hoćete li ju uvrstiti na popis serija koje nestrpljivo gledate epizodu po epizodu pogledajte 25. siječnja.

Pogledajte i prvi trailer serije:

Leave a Reply

Your email address will not be published.