Jesse Eisenberg postaje Lex Luthor u ‘Superman/Batman’ filmu

Piše: tonymelo

jesse-eisenberg

Warner Bros. Pictures odabrao je Jesseja Eisenberga za novoga Lexa Luthora, dok će Jeremy Irons glumiti Alfreda u nadolazećem Superman/Batman filmu. Dva tjedna nakon što je studio odustao od planiranog datuma izlaska filma u srpnju sljedeće godine, primarno zbog prekratkog roka za snimanje blockbustera ove kategorije, rad na projektu nastavlja se punom parom.

Spekulacija o tome tko će biti novi Lex Luthor nije nedostajalo. Pisali smo o tome da se, na radost mnogih fanova, razmišljalo o Bryanu Cranstonu kao potencijalnom kandidatu, a onda je došla vijest da Zack Snyder želi napraviti nešto neviđeno i da će Luthor biti crnac. Glumačka imena koja su se tada vezala uz lika bila su Denzel Washington, Idris Elba i Colin Salmon. Kao što možemo vidjeti, glasine su ponekada samo glasine i na iznenađenje mnogih, mladi Eisenberg je taj koji je dobio ulogu.

Nadamo se da film neće nalikovati na priču o Samsonu jer postoje nagađanja o tome da sva glumačka moć Eisenberga leži u njegovoj neobuzdanoj kosi. Mladi glumac najpoznatiji je po ulozi Marka Zuckerberga u filmu The Social Network, za koji je zaradio Oscar nominaciju. Lexa Luthora su prije njega glumili Gene Hackman (nasuprot Christopheru Reeveu) i Kevin Spacey u filmu Superman Returns iz 2006. godine.

jeremy-irons

O Jeremyju Ironsu nije potrebno previše govoriti. Radom na brojnim filmovima i serijama dokazao je svoje glumačke sposobnosti i mislim da će bez problema pružiti jednako uvjerljiv prikaz Alfreda kao što je to u zadnje vrijeme činio Michael Caine ili prije njega Michael Gough. Nedavno smo Ironsa mogli gledati u miniseriji The Hollow Crown u kojoj je portretirao Henryja IV ili u seriji Obitelj Borgia u kojoj je glumio glavu kuće Borgia.

Scenarij za Superman/Batman film napisat će David S. Goyer, produkciju će odraditi Charles Roven i Deborah Snyder, a izvršni producenti će biti Benjamin Melniker, Michael E. Uslan i Weslesy Coller. Henry Cavill se ponovno vraća u ulozi Supermana, a svoje uloge će reprizirati i Amy Adams, Laurence Fishburne i Diane Lane. Ben Affleck glumit će Batmana, dok će izraelska glumica Gal Gadot preuzeti ulogu Wonder Woman. Film u kina dolazi 6. svibnja 2016. godine.

2 komentara za “Jesse Eisenberg postaje Lex Luthor u ‘Superman/Batman’ filmu

  • Stefica says:

    Mali je faca i dobro glumi. Ali sigurno nije za Lex Luthora. Ovo je totalni idiotizam.

  • Jerko says:

    Iako trenutno svi uspoređuju ovaj kontroverzni casting s onim Ledgera u DK, mislim da postoji vidljiva razlika između jednog Ledgera i Eisenberga. Dok se za Ledgera znalo da nije jednodimenzionalan glumac, i najveći dio nerd ragea je dobio zbog svog pretty boy statusa, za Eisenberga je nažalost očito da se radi o glumcu kojem leže dva tipa uloga – nervoznog i smotanog geeka te egoističnog, nervoznog i smotanog geeka. Možda pretjerujem i karikiram, al očito žele Luthora prikazati kao prodigy child i boy genius neshvaćenog bogataša s mesijanskim kompleksom. Zvuči slojevito, ali može li to Eisenberg izvesti kako treba?

Leave a Reply

Your email address will not be published.