Jesse Eisenberg komentirao novog Lexa Luthora

Piše: Tena Strahinec

jesse-lex

Budući Lex Luthor, glumac Jesse Eisenberg (Društvena mreža) komentirao je svog lika u nadolazećem superherojskom filmu Batman V Superman: Dawn of Justice u kojem će se susresti poznati DCjevi junaci: Superman, Batman i – prvi put na velikom platnu – Gal Gadot u ulozi Wonder Woman.

Već i golubi na trgu znaju da će im se pridružiti Amy Adams i Jason Momoa jer smo sve detalje oko glumačke postave, priče i sličnog objasnili u našim dosadašnjim člancima oko neiscrpne i uvijek aktualne BVS teme. Snimanje se trenutno odvija u Detroitu, a da bi sve bilo spremno za svibanj 2016. brine redatelj Zack Snyder.

Eisenberg o svom liku kaže: „Ima nekih naznaka kako bi se lik trebao ponašati prema scenariju, a opet je tu dana i određena sloboda glumcu da ga oblikuje. Upoznao sam jednog od scenarista, Chrisa Terrija, i raspravljali smo o mom liku i pravoj psihologiji iza onog što je u stripu. Mogu jedino reći da su me zamolili da odglumim zanimljivu ulogu. Kompliciranu osobu i izazov.“

Inače ne prati filmske adaptacije stripova poput Viteza tame, što je i komentirao: „Sad kad radim na takvom filmu shvaćam koliko su popularne adaptacije stripova – priča je zaista dobra, dijalog je jako dobar, umjetnost svakog filmskog odjela je na visokoj razini, gluma je jako dobra. Pa ako sve spojimo zajedno s tom razinom kvalitete… (…) Pitali su me želim li glumiti ulogu prije nego što su mi poslali scenarij. Nisam siguran kako sve funkcionira, ali morao sam čitati imajući na umu bih li mogao odglumiti ulogu… Znate, ne daju scenarije uokolo sam’ tak. Ali mi se svidio i onakav. Odglumio bih tu verziju scenarija i besplatno.“

E pa vjerujemo da će DC morati posegnuti malo dublje u džep da isplati svoju snažnu i brojnu glumačku postavu, no, ne sumnjamo da neće imati odakle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.