Jeremy Renner se prima sočnijih uloga

Piše: Deni Zgonjanin

Jeremy Renner, ili Mr. Bean, barem ako je suditi po fotki lijevo, je čvrsto odlučio krenuti u potragu za izazovnijim ulogama. Nakon izjave da će napustiti glumu na neko vrijeme da se odmori, valjda je shvatio da ga nije izmorilo snimanje filmova, već uloge koje ne bi bile zahtjevne ni Stevenu Seagalu ( The Avengers, The Bourne Legacy), sa puno skakanja (ok, taj dio ono bure od Seagala ne bi moglo izvesti) i opakih pogleda, ali bez neke pameti.

Tako je kao prvi zahtjevniji projekt pikirao Kill the Messenger, baziran na istinitoj priči novinara Garyja Webba, kojeg je CIA krenula napastovati nakon što napisao nekoliko članaka za San Jose Mercury News, u kojima je povezao CIA sa planom da oboruža pobunjenike u Nikaragvi i prošverca kokain u Kaliforniju. Zlostavljanje od strane CIA je izazvalo depresiju kod Webba, koja je konačno prouzročila njegovo samoubojstvo. Film će režirati TV redatelj Michael Cuesta (Homeland, Dexter), prema scenariju Petera Landesmana.

Dobar potez Rennera, koji ima dovoljno talenta da kombinira i akcijske i ozbiljnije, dramske uloge, što zadnjih godina baš i nije radio…

Leave a Reply

Your email address will not be published.