Jennifer Lopez pridružuje se priči o čileanskom rudniku

Piše: Tena Strahinec

Ove jeseni u Čileu počinje snimanje filma The 33 – radi se o istinitoj priči iz 2010. godine o urušavanju čileanskog rudnika u pustinji Atakama, gdje je 33 rudara bilo zarobljeno više od dva mjeseca. Njihovo je spašavanje bilo medijski popraćeno diljem cijelog svijeta. Meni je osobno zanimljiva anegdota koja se dogodila 17 dana nakon kolapsa rudnika: spasioci su tijekom izvlačenja alata kojim su se pokušavali probiti u rudnik ugledali komad papira zalijepljen za bušilicu na kojem je pisalo: „Svi smo dobro, nas 33“.

Rudari su zadovoljni što će ispričati svoju priču.

Smatramo da je ovo značajan korak prema ostvarenju filma temeljenog na našim iskustvima u rudniku. Ovo je jedini službeni i odobreni film o onome što smo proživjeli u rudniku San José. Velik dio naše priče nikad nije ispričan.

Zasad je poznato da će se u ulozi karizmatičnog rudara imenom Mario Sepulveda (poznatiji pod nadimkom Super Mario) pojaviti Antonio Banderas. Njemu uz bok glumit će Rodrigo Santoro kao prvi spašeni rudar Florencio Ávalos te Martin Sheen kao Sepulvedin otac. Najnovija je vijest da im se pridružuje Jennifer Lopez, no još nije poznato u kojoj ulozi. Producent koji radi na filmu je Mike Medavoy (Crni labud), a redateljica je Patricia Riggen (La Misma Luna).

Leave a Reply

Your email address will not be published.