Jennifer Lawrence borit će se na život i smrt

Piše: Koraljka Suton

Lionsgate već neko vrijeme ima u planu adaptirati popularnu trilogiju za mlade The Hunger Games američke spisateljice Suzanne Collins. Prije par dan saznalo se da će glavna uloga pripasti perspektivnoj Jennifer Lawrence, dvadesetogodišnjoj glumici nominiranoj za zlatni kipić za glavnu ulogu u prošlogodišnjem dragulju od filma Winter’s Bone. Osim u spomenutom uratku, Lawrence je ostvarila divnu ulogu i u Arriaginom The Burning Plain samo dvije godine ranije (najtoplije preporučam), a uskoro ćemo je gledati i u prequelu X-Men franšize naslovljenom X-Men: First Class, gdje će glumiti mladu Mystique (koju je u prva tri filma tumačila Rebecca Romijn).

U filmu The Hunger Games, mlada glumica utjelovit će Katniss Everdeen, šesnaestogodišnjakinju koja živi u post-apokaliptičnom svijetu u državi Panem koja se nalazi na prostoru nekadašnjih Sjedinjenih Američkih Država. Moć nad cijelom državom ima vlada glavnog grada Capitol koja svake godine organizira turnir u kojem se po jedna djevojka i jedan dečko moraju boriti do smrti. Moram priznati, zvuči i više nego obećavajuće. Inače, Lionsgate je, uz Lawrence, za ulogu Katniss razmatrao glumice Abigail Breslin, Lyndsy Fonseca, Chloe Moretz, Emmu Roberts, Saoirse Ronan i Hailee Steinfeld.

Za ulogu dečka Peeta Mellarka koji također mora sudjelovati u smrtonosnom turniru u obzir dolaze Josh Hutcherson (The Kids Are All Right), Hunter Parrish (Weeds) i Alex Pettyfer (I Am Number Four).

Redateljske palice prihvatit će se Gary Ross (Seabiscuit, Pleasantville), a scenarij će napisati Billy Ray. Nakon The Hunger Games, Lionsgate planira adaptirati i druga dva nastavka trilogije: Catching Fire i Mockingjay.

Leave a Reply

Your email address will not be published.