Je li Fincher završio s Larsonovom trilogijom?

Piše: Vanja

Studio MGM nije pokazao pretjerano zadovoljstvo zaradom od nešto sitno (preko $230 milijunčeka diljem svijeta), koliko je donio Fincherov “The Girl With The Dragon Tattoo”. Teško je reći iz kojeg su se razloga nadali boljemu, rekli bi neki, no o tome neki drugi put. Ovakav rezultat, kako otkrivaju iz studija, izravno će utjecati na planirane nastavke (“The Girl Who Played With Fire” i “The Girl Who Kicked The Hornet’s Nest”), za koje je zeleno svjetlo već bilo u planu. “Ukoliko bi postigli bolje rezultate…” – vele skromni iz studija …

Lako se da naslutiti kako ovo može utjecati i na ishod hoće li studio uopće angažirati Davida Finchera kao redatelja (što samo po sebi košta MGM isto tako sitnih $5 mil.) dok sam redatelj tvrdi kako mu je “Tatoo” omiljeni dio trilogije. (Misli se, čupa se ili daje otkaz prije no što mu otkažu? Veliki mogu igrati kako im se hoće, što je valjda i opravdano).

U svakom slučaju, režirao Fincher nastavke ili ne (navodno je i snimanje prvoga dijela bilo prepuno trzavica između redatelja i studija), pretpostavlja se kako će “The Girl Who Played With Fire”  imati znatno niži proračun (manje od $90 milijuna) u odnosu na već prije dodijeljene nule u znamenci. Ono na što MGM uvelike računa kao “izvlačenje iz lošeg deala s Fincherom” je (ne)uspjeh prodaje prvoga dijela na DVD-u, no što se tiče same trilogije, “sporazum” o nastavcima je još daleko od same riječi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.