Jason Segel i Jesse Eisenberg kao Lipsky i Wallace u `The End Of The Tour´

Piše: Ana Kundid

JasonSegel

Adaptacija romana „Although of course you end up becoming yourself. A roadtrip with David Foster Wallace“, autora Davida Lipskyja, dobila je svoja glavna dva junaka – glumce Jasona Segela i Jessea Eisenberga. Početak produkcije filma The End of The Tour planira se za ožujak 2014., gdje će Segel utjeloviti popularnog autora Davida Fostera Wallacea, a Eisenberg Rolling Stoneovog reportera Davida Lypskyja.

Spomenuti roman objavljen je godinu i pol nakon Wallacovog samoubojstva i skup je autorovih doživljaja sa petodnevnog puta provedenog u ugodnom društvu sa slavnim američkim književnikom Wallacom – inače autorom popularnog romana Infinite Jest. Najavljeni redatelj filma je James Ponsoldt (The Spectacular Now).

Kratak sadržaj romana:

Što se tiče Lipskyja, Wallace je bio najperspektivniji američki pisac. The Rolling Stone šalje Lipskyija da se pridruži Wallacu na putu na kojem promovira Infinite Jest, roman koji mu je donio svjetsku slavu. Mnogi bi se pravarili ako bi povjerovali pretpostavci da je roman ispunjen dugometražnim filozofskim razgovorima u hotelskim sobama. Dvojica autora igraju šah, smrzavaju se u zračnoj luci, jure u Chicago nebi li uhvatili let, pokušavaju izmaknuti napornom pratiocu u Minneapolisu. Wallace se gubi u čitanju, pjevanju, upija enormne količine televizijskih saržaja u hotelskim sobama.Suradnici putuju natrag u Illinois, voze se doma i šetaju Wallaceovog psa. Uslijed tih dana, Wallace Lipskyju otkriva značajne stvari o svom životu – kako se osjeća, o čemu razmišlja, što ga fascinira i čega se straši. Lipsky bilježi njegove misli i kroz promišljanje dolazi do istog onog osjećaja koji se prožima kroz Infinite Jest- osjećaja buđenja svijesti. Roman je pisan kroz Wallacove riječi i na svojevrstan način, kroz njegove zadivljujuće poglede na svijet, predstavlja osobnu  životnu priču mladog pisca.Tu su priče o tome kako je to biti mlad, kako je to biti mladi pisac i, naposlijetku-kakav je osjećaj pronaći se i postati David Foster Wallace.

Leave a Reply

Your email address will not be published.