James Franco snima film o Salu Mineu

Piše: Koraljka Suton

Prije no li se proslavio Spider-Man franšizom 2002.godine, James Franco bio je nepoznati glumac koji se pojavio u nekolicini filmova i u seriji Freaks and Geeks. No, 2001. godine dobio je glavnu ulogu u TV filmu James Dean, za koju mu je dodijeljen Zlatni globus u kategoriji najboljeg glumca, a bio je nominiran i za nagradu Emmy.

Kao što svi znaju, James Deanov najpoznatiji film najvjerojatnije je Buntovnik bez razloga, u kojem su glumili još i Natalie Wood te Sal Mineo, mladi glumci koji su, kao i sam Dean, prerano umrli. Francov novi projekt bit će ni manje ni više nego ekranizacija nedavno objavljene biografije Sala Minea pod nazivom Sal Mineo: A Biography, koju je napisao Michael Gregg Michaud. Franco je otkupio na prava na film s namjerom da napiše scenarij i primi se redateljske palice, no ne namjerava glumiti glavnu ulogu.

Sal Mineo bio je (u to vrijeme) najmlađi glumac nominiran za Oscara za najbolju mušku sporednu ulogu. Izboden je na smrt 1976. , samo nekoliko godina nakon što je “izišao iz ormara.” Kasnije se ispostavilo da je njegov ubojica Lionel Ray Williams bio 17-godišnji drogeraš koji uopće nije imao pojma tko je Mineo, već ga je samo zanimao novac kojeg se htio dočepati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.