James Franco nikad ambiciozniji: Želi snimiti ‘Krik i bijes’

Piše: Sven Mikulec

Nakon što je ove godine u Cannesu predstavio svoj autorski film As I Lay Dying u kojem je i režirao i glumio, James Franco ima ozbiljnu namjeru uhvatiti se ukoštac s još jednim romanom slavnog američkog pisca Williama Faulknera. Sljedeći na redu jedno je od najvećih i najvažnijih djela američke književnosti – Krik i bijes (The Sound and the Fury).

Priča je to o tri desetljeća propadanja stare južnjačke obitelji Compson, poznata po svojoj kompleksnoj strukturi i struji svijesti kojom je napisana. Iako je 1959. godine Martin Ritt snimio filmsku adaptaciju, generalno se smatra da je ovaj roman nemoguće ekranizirati. Franco se, međutim, nikad nije plašio izazova.

„U prilično smo dobroj formi, ali ima još par stvari koje se moraju dogoditi da bismo mogli početi snimati“, kratko je prokomentirao svestrani junak 127 sati. S obzirom da je dobio ulogu u novom filmu Wima Wendersa, Everything Will Be Fine, kao i da trenutačno u postprodukciji ima čak dva filma (Child of God, Bukowski), Franco još neko vrijeme neće moći bijesno kriknuti. To ga ne spriječava, naravno, da već razvije svoju viziju projekta – u ulozi Mr. Compsona, glave obitelji, Franco želi vidjeti Jona Hamma (Mad Men), psihički izmučenog Quentina Compsona trebao bi utjeloviti njegov brat, Dave Franco (Majstori iluzije, Topla tijela), a neka uloga mogla bi pripasti i Dannyju McBrideu, suradniku s As I Lay Dying.

Hiperaktivan kakav je, nadajmo se da Franco neće usrati ovu priliku. Pričamo o jednom od najboljih američkih romana ikada, bilo bi divno i da filmska verzija ne kaska previše.

7 komentara za “James Franco nikad ambiciozniji: Želi snimiti ‘Krik i bijes’

 • Koraljka Suton says:

  Ne. Ne, ne i ne. I još jednom NE! Jesam li rekla ne? Svaka čast Francu, simpa je on meni (i kad trola i kad ne trola, s time da i kada ne trola, zapravo trola), ali jednostavno NE!

 • Sven Mikulec says:

  Koji te dio točno uzrujao? :)

 • Gjuro says:

  Mislim da bi dobro odradio Quentina (osim ako nije mislio igrati Benjija – onda je zabrijao). Ali film kao film teško se može snimiti da drži vodu.

 • Koraljka Suton says:

  Upravo zbog toga što se slažem da ga je maltene nemoguće ekranizirati…a činjenica da to namjerava učiniti baš James Franco ne ulijeva mi nadu i povjerenje.

 • Jelena says:

  podrška ovom liku, sve i da snimi najveću pizdariju na svetu

 • Matea Rebrović says:

  Ja isto mislim da se Franco treba malo spustiti na zemlju. Ne može svatko sve.

 • trivia says:

  a nakon ovog, uliks ˇˇ

Leave a Reply

Your email address will not be published.