James Cameron odgovarao na pitanja fanova

Piše: tonymelo

james-cameron

James Cameron, čovjek koji stoji iza filmova poput Titanika, Avatara, Aliensa i Terminatora, nedavno je održao Reddit AMA na kojemu je odgovarajući na pitanja fanova podijelio svoje mišljenje o Prometheusu, Gravitaciji, rebootu Terminatora i novom Marvelovom filmu Captain America: The Winter Soldier. Komentirao je drugi, treći i četvrti nastavak Avatara, te kakav je trenutni status dugo očekivanog filma Battle Angel. Ukoliko niste upoznati, Redditov Ask Me Anything (Pitaj me bilo što) postao je iznimno popularan oblik interakcije poznatih osoba s fanovima, najčešće u službi promocije njihovih novih projekata.

Većinu je prisutnih ljudi zanimalo u kojem se trenutno stadiju nalaze nastavci Avatara, na što je Cameron odgovorio kako će sva tri filma u produkciju krenuti istovremeno, te da su trenutno u fazi pretprodukcije jer rade na dizajnu kreatura, okoline i likova koji će se pojaviti u nadolazećim filmovima. Scenarij bi trebao biti dovršen u idućih šest tjedana, a cilj je da se filmovi snime do 2016., 2017. i 2018. godine za kada je 20th Century Fox odredio datume prikazivanja.

Kao glavni razlog zašto je odlučio snimiti nastavke Avatara umjesto planiranog Battle Angel filma, naveo je način na koji je publika reagirala na ekološki prijateljsku poruku filma. Njegova izvorna namjera bila je da nakon što dovrši Avatara, odmah započne s radom na Battle Angelu, ali je od toga odustao nakon što je shvatio kakav uspjeh je doživi film koji govori o potrebi zaštite prirode. Tvrdi da novac nema nikakve veze s time, već njegova ogromna želja da nastavi razvijati svijet kojega je kreirao.

U osvrtu na Promeheus rekao je kako je to jedan vrlo zanimljiv film za kojeg smatra da je stvarno provokativan i predivan, ali iznimno nelogičan. Neovisno o tome, uživao je gledajući ga. Otkrio je kako je trebao surađivati s Ridleyjem Scottom na petom Alienu, ali je studio ipak odlučio snimiti Aliens vs. Predator za kojeg Cameron misli da je smeće. Što se tiče njegove druge franšize – Terminatora, smatra kako treći i četvrti film nisu uspjeli u potpunosti iskoristiti postojeći potencijal. Sarah Connor Chronicles nikada nije gledao, ali mu se čini da bi novi Terminator: Genesis mogao biti dobar.

Najboljim filmom prošle godine proglasio je Gravitaciju, te je istaknu kako mu je drago što je njegov prijatelj Alfonso Cuaron dobio Oscara za najboljeg redatelja, ali mu je žao što nije osvojio nagradu u kategoriji najboljeg filma. U tekućoj godini nije pogledao puno filmova koji su ga inspirirali, ali ga je iznenadio Captain America kojeg smatra zanimljivim filmom s obzirom na žanr kojem pripada. Svidjela mu se priča koja se bavi mračnom stranom digitalnog nadgledanja i hiperpovezanog društva.

Osim navedenoga, na dnevni red je došao i Titanika, kao i njegovo pojavljivanja u South Park seriji. Ukoliko želite pročitati intervju u cijelosti, to možete napraviti klikom na ovaj link.

Leave a Reply

Your email address will not be published.