James Cameron o nastavcima Avatara i Battle Angelu

Piše: Deni Zgonjanin

James Cameron je ponovno u centru zbivanja, nakon što je napokon progovorio nešto detaljnije o svojim planovima za budućnost, kinematografskim barem. Naravno, sve nas je najviše zanimalo što se događa sa nastavcima Avatara i hoćemo li ikad gledati film baziran na kultnoj mangi Battle Angel Alita?

Što se tiče Battle Angela, svi znamo da je Cameron fasciniran mangom i već sto godina govori o snimanju ekranizacije, ali nikako da to napravi, već uporno odgađa. Sad je navodno zacrtao 2017. godinu kao datum izlaska filma, što je prilično dalek termin, no moramo ga shvatiti, želi izbaciti čak 3 Avatara prije toga. Pisanje scenarija za iste se navodno bliži kraju, a snimanje nekih dijelova filmova je već počelo u Manhattan Beach Studios. Iako je prvotno bilo najavljeno snimanje samo dva nastavka, Cameron se nakon nekog vremena odlučio i za treći, koji bi trebao biti svojevrsni prequel. Redatelj želi gledateljima pružiti priliku da vide kako je tekla kolonizacija Pandore, kako bi lakše shvatili cijelu priču.

Za kraj je dodao kako zavidi Peteru Jacksonu, zbog činjenice da je on za Gospodara prstenova i Hobbita imao predloške u obliku knjiga, što mu je znatno olakšalo posao, dok je Cameron morao izmisliti cijelu priču Avatara od Pocahontas. Pardon, od nule…

2 komentara za “James Cameron o nastavcima Avatara i Battle Angelu

Leave a Reply

Your email address will not be published.