Jake Gylenhaalova transformacija za `Southpaw´

Piše: Terezija Bjelajac

southpaw

Objavljena je prva fotografija nadolazećeg filma Southpaw Antoinea Fuquaa (Shooter, King Arthur) koja prikazuje Jake Gyllenhaala u kompletno transformiranom tijelu.

Kako je scenarist filma i autor priče, Kurt Sutter (Sons of Anarchy) bio inspiriran životom Marshalla Mathersa Eminema, uloga je prvotno bila i namijenjena ovom bijelom rapperu crne duše. No, nakon nekon vremena Dreamworks je napustio projekt, a zatim i sam Slim Shady, koji se odlučio posvetiti svojoj originalnoj umjetnosti – rapu.

Nakon što je Metro-Goldwyn-Mayer ponovno pokrenuo film, i nakon što je Fuqua postavljen za redatelja, Gylenhaal je preuzeo glavnu ulogu i nabio za potrebe filma 7 kila čiste mase. Fabula je o pobjedničkom ljevorukom boksaču, koji trpi niz životnih tragedija, dok pokušava zadobiti ljubav svoje kćerke.

Gylenhaal je sasvim transformirao tijelo nakon uloge u Nightcrawleru, pa slijedi niz ostalih filmskih kameleona uz Christiana Balea, Toma Hardya, Matthewa McConaugheya.

Nakon polurazvijenog i devijantnog Donnia Darka, zatim testosteronske preobrazbe za Jarhead, pa preko romantičnih filmova, bilo da su veze bile homo ili heteroseksualne, skroz do glumački „izglancane“ uloge sasvim poremećenog detektiva imena Loki u Prisoners, mogu sa stopostotnom sigurnošću reći da je Gylenhaal odličan glumac, duge i šarolike filmske karijere u kojoj je svakoj ulozi prišao sa nevjerojatnom dozom šarma i glumačke profesionalnosti, tako da me ovaj „masovni“ preobražaj za Southpaw nimalo ne čudi niti postavlja sumnju da će uloga biti loše odrađena.

Uvijek okružen ljepoticama, ovaj put će nastupiti sa Rachel McAdams (Notebook, About Time), Naomie Harris (Skyfall, 28 Days Later), a zatim i sa Forestom Whitakerom (Platoon, The Last King of Sctoland), Victorom Ortizom, i spodobom gangsta rapa za koju ne znam zašto je i dalje na sceni, a kamoli filmskoj – 50 Centom.

Film će nastupiti u kinima, citiram službene izvore, „negdje u 2015.“, a mi vam do slijedeće vijesti donosimo sliku Deadlinea i Jakea u punom naponu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.