Jackie Chan ne ide nikuda

Piše: Filip Jakovljević

Jackie Chan se pojavio na Comic-Conu proteklog tjedna kako bi promovirao svoj novi film CZ 12 (Chinese Zodiac). Dok je film bio predstavljan u Cannesu 58-godišnji Chan je najavio kako mu je ovo posljednji: „Ovo je moj posljednji akcijski film. Priznat ću vam, više nisam mlad. I stvarno sam umoran.“ Ova izjava nije došla kao nikakav šok, uzevši u obzir glumčeve godine, uspješnu karijeru i činjenicu da mirovinu planira već nekoliko godina.

Sada izgleda kako ipak još nije došlo vrijeme za njegov odlazak. Na pitanje nekoga iz publike na Comic-Conu je li ovo zaista njegov posljednji film odgovorio je: „Ne – to kriva poruka. (u originalu – „No – this wrong message.“). Nije ovo posljednji akcijski film – ne idem u mirovinu! Ovo je vjerojatno moj posljednji veliki akcijski film.“

U CZ 12 Jackie se vraća u ulozi avanturista Asian Hawka iz filmova Armour of God (1986.) i Armour of God II: Operation Condor (1991.). Hawkov je zadatak u filmu pronaći i vratiti 12 brončanih glava životinja iz kineskog horoskopa, koje su britanska i francuska vojska ukrale iz Carske palače 1860. godine.

Jedan od posjetitelja je također pitao Jackieja o njegovom angažmanu u Expandablesima, na što je odgovorio kako je bio blizu projekta, ali je radio CZ 12 i nije imao vremena, ali kako bi se rado pojavio sa Slyem i Arniejem u nastavku, bude li ga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.