J.J. Abrams ispunjava želju umirućeg fana Star Treka

Piše: Deni Zgonjanin

Koliko god mi govorili da su stanovnici planeta Hollywood odvratna bića željna samo love i slave, svako malo naiđemo na neku toplu priču koja nam pokaže da čak i u njihovom svijetu postoje ljudska bića. Priče poput one kad je Ron Perlman odlučio ispuniti želju oboljelog pacijenta tako da se obukao kao Hellboy i posjetio ga.

Slična priča nam stiže i iz New Yorka gdje je jedan od organizatora New York Asian Film Festivala izrazio želju da prije svoje smrti odgleda najnoviji Star Trek, čija bi premijera trebala biti sredinom 2013. godine. Osoba u pitanju boluje od raka, a doktorske prognoze mu sugeriraju da premijeru filma neće doživjeti, pa je preko jedne stranice javno izrazio svoju želju, uz pomoć kolega.

Njegov apel je iznenađujuće brzo stigao do redatelja filma, J.J. Abramsa, koji je odmah kontaktirao umirućeg fana i obećao mu da će pokušati srediti privatnu projekciju za njega, ili u najgorem slučaju mu priuštiti da prvi na svijetu pogleda 9-minutni promo reel filma. Plemenit potez od Abramsa, vrijedan divljenja, bez obzira to koju će opciju on uspjeti realizirati…

Leave a Reply

Your email address will not be published.