Izdana knjiga The Legend of Zelda: Hyrule Historia, s concept artom iz igre

Piše: Ivan Andrijanić

Ovim tekstom ću malo skrenuti s filmske putanje i napisati ponešto o The Legend of Zelda, kultnoj video-igri, prvi put izdanoj otprilike u ovo vrijeme, prije nekih 27 godina.

Ne sumnjam da će se na portalu naći fanova koji će se prisjetiti Linka, magičnog svijeta Hyrule, princeze Zelde, fenomenalnog vizualnog dojma, zagonetki, odlične priče, sve kao rezultat beskrajne mašte i ingenioznosti Shigerua Miyamotoa, jednog od kreatora same igre. Zelda je doživjela preko deset nastavaka, stekla vojsku poklonika, a za takve stiže i jedna ugodna vijest.

The Legend of Zelda: Hyrule Historia je knjiga s 276 stranica koje će sadržavati povijest svijeta Hyrule, concept art iz igre, koji ranije nije viđen, kronologiju same igre i posebni uvod samog Miyamotoa. Bacimo oko i na par fotografija, da ne ostane samo na mašti:

 

 

 

 

Jedan komentar za “Izdana knjiga The Legend of Zelda: Hyrule Historia, s concept artom iz igre

  • omaleni emre says:

    The Legend of Zelda: A Link to the Past ; jesam to nekad i igrao. Odlična avantura. I dan danas imam SNES negdje na tavanu. Još igrica bila na njemačkom a ja ga slabo znam, ali me to nije sprečavalo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.