‘Izbavi nas od zla’ stiže u kina u četvrtak, hoće li redatelj ‘Egzorcizma Emily Rose’ nastaviti uspješnom horror stazom?

Piše: Sven Mikulec

Eric Bana

Scotta Derricksona upoznali smo putem dva osvježavajuća hororca koji su nam privukli pažnju posljednjih godina. Egzorcizam Emily Rose stresao nas je još 2005., a sedam godina kasnije Sinister, s Ethanom Hawkeom u glavnoj ulozi, ispunio nas je jezom i podsjetio da je Derrickson tip na kojeg u budućnosti moramo pripaziti. Ta budućnost sada je stigla i već ovaj tjedan imamo prilike uživati u novom hororu mladog američkog redatelja. Izbavi nas od zla u kina stiže već ovaj četvrtak, a kao portal sačinjen od velikih fanova ovoga žanra, FAK je odlučio podijeliti deset ulaznica za projekcije u Zagrebu i Splitu. Više informacija potražite na našoj Facebook stranici.

O čemu se, dakle, ovdje točno radi? Eric Bana (Troja, Hulk, München) policajac je po imenu Ralph Sarchie koji od strane kastiljsko-mađarskog svećenika Mendoze biva uvučen u slučaj demonskih obilježja. Protivno vlastitim vjerskim stavovima, Ralph će se, uz pomoć nekonvencionalnog svećenika, upustiti u istraživanje demonskih pojava koji New York uskoro dovode na rub kaosa.

Uz Banu, u filmu se pojavljuju Edgar Ramirez, Olivia Munn, Sean Harris i Joel McHale, a kritičari su se složili da Derrickson još uvijek nije izgubio svoj istančan smisao za stvaranje prokleto jezive atmosfere. Koliko točno jezive, provjerite sami od četvrtka nadalje.

Trailer:

Fotke:

1175917 - DELIVER US FROM EVIL
Eric Bana;Edgar Ramirez
Eric Bana;Joel McHale
Eric Bana

3 komentara za “‘Izbavi nas od zla’ stiže u kina u četvrtak, hoće li redatelj ‘Egzorcizma Emily Rose’ nastaviti uspješnom horror stazom?

Leave a Reply

Your email address will not be published.