Izabran novi Harry Osbourne

Piše: Filip Jakovljević

Jedan od najboljih filmova o ljudima sa supermoćima u protekloj godini nije bio o superherojima. Nije čak bio ni baziran na nekom već postojećem stripu ili nastavak neke franšize. Radi se o Chronicle, filmu koji je u zlatno doba filmova o superherojima, sjajno iskoristio idealiziranu temu, te nam pokazao što bi se (najvjerojatnije) dogodilo kada bi netko od nas običnih smrtnika zapravo dobio nadrealne sposobnosti. Jedna od zvijezda tog filma je i mladi Dane DeHaan.

To za Danea nije jedina uspješnica ove godine, jer se mladi glumac pojavio u još tri filma u 2012-oj. Svoj uspjeh može zahvaliti i ulogama u Jack & Diane, Lincolnu, te sjajnom performansu u Lawless. A u istom tempu će i nastaviti karijeru, jer je potvrđeno kako će nastupiti u nastavku ponovno oživljene franšize o Spider-Manu i to u ulozi njegovog najboljeg prijatelja Harryja Osbournea. Kako je potvrđeno da će negativac u nastavku biti Jamie Foxx kao Electro, teško je očekivati i drugog negativca u Green Goblinu (koji je zapravo Harryjev otac, Norman Osbourne), ali to ne znači da se Norman neće pojaviti.

Ovo je prilično velik uspjeh za Danea DeHaana jer je izabran iz grupe glumaca za ulogu koju redatelj Marc Webb smatra iznimno važnom za novi film i sigurno će samo pomoći njegovoj karijeri, pošto će vrlo vjerojatno zasjeniti glumu Andrewa Garfielda, od koga je za ulogu Spider-Mana, jedini lošiji izbor mogao biti Tobey Maguire.

2 komentara za “Izabran novi Harry Osbourne

Leave a Reply

Your email address will not be published.