Is this the real life…

Piše: Matej Lovrić

Poprilično je stvarno. Na službenim stranicama gitarističkog virtuoza i člana jednog od najvećih i najprogresivnijih rock bendova svih vremena, sjajnog Briana Mayja, objavljena je vijest koja bi adrenalin fanova Queen-a mogla podići na monstruozne razine. Počelo je! Počelo je snimanje biografskog filma o nikad prežaljenom Freddieju Mercuryju, kontroverznom čovjeku nenadmašnog glasa i razularenog privatnog života. I da, stara je vijest kako će se u glavnoj ulozi naći kreativni i sposobni (i Mercuryjem inspirirani) Sacha Baron Cohen, dok je nešto novija ona o redatelju – riječ je o debitantu Peteru Morganu, poznatom po (vrlo kvalitetnim) scenarijima za Frost/Nixon, The Queen i The Last King of Scotland. Sve u svemu, Queen je puno više od benda, Freddie je puno više od ekscentričnog vokala i doista, doista se nadam kako je pred nama nešto pamtljivo. Tema je zahtjevna, ogroman broj fanova ima ogromna očekivanja, a Sacha je, iako nesumnjivo talentiran i vrlo inteligentan, ipak u dobroj mjeri nepoznanica. Kao obožavatelju kojemu je Queen obilježio život, osjetio bih se osobno uvrijeđenim nekakvim aljkavim, ziheraškim i suhoparnim djelom. Spomenimo i kako, u 2011-oj, obilježavamo dvije obljetnice – 20 godina od Freddijeve smrti (24.studeni) i njegov 65-i rođendan (5.rujna). Filmska ekipo, molim vas, obilježite ih kako spada.

2 komentara za “Is this the real life…

 • Gjuro says:

  Film jedva čekam, ali ne znam kako će riješiti pjevane dijelove. Matrica je nekako… lejm, a s druge strane teško je očekivati da ijedan glumac može oponašati Freddieja. Morrison i Cash koje su Kilmer i Phoenix odlično skinuli bili su puno lakši zalogaji.

  Mislim da bi to Coen mogao dobro odglumiti, ali nekako je blasfemično gledajući film o Freddieju imati asocijacije na Borata ili Brünu. A opet, ako je Jim Carrey u stanju glumiti ozbiljno, sve je moguće.

  Vidjet ćemo. Ako redatelj bude na visini zadatka, bit će i film.

 • bakero says:

  Napokon da i najveći vokal svih vremena i nikad prežaljeni Freddie dobije svoj film, samo da se potrude ovi što na njemu rade da ispadne sve nezaboravno jer to zaslužuju svi fanovi svijeta, koje su grupa Queen i Freddie godina uveseljavali i nakon toliko godina još uvijek uveseljavaju
  GONE BUT NOT FORGOTTEN

  5.9.1946-24.11.1991.

Leave a Reply

Your email address will not be published.