Iron Sky – talentirani Finci dobili pravu priliku

Piše: ReciSka

Ako dobar film određuje samo dobra priča, onda bi Iron Sky mogao biti jedan od najboljih filmova ikad. Naime, radnja ovog filma u najmanju je ruku zanimljiva: Naciji su ’45. izgubili šanse za svoj hiljadugodišnji 3. rajh (to znamo), al’ umjesto da se pomire sa sudbinom oni iz super tajne antartičke baze u svojim spejsšatlovima odlaze na tamnu stranu Mjeseca (to su samo neki od nas znali) i tamo grade još supertajniju tajnu bazu od supertajne antartičke baze i pripremaju svoj povratak u velikom stilu 2018.!

Iron Sky rade Finci koji su postali poznati, ako ništa ono bar na internetu, svojim fan filmom Star Wreck: In the Pirkinning, koji je bio parodija na Star Trek i koji je, uzimajući u obzir da je rađen gotovo bez budžeta, sa glumcima amaterima i da je bio na finskom, postigao nevjerojatan uspjeh i čak zaradio poprilične pare, što je presedan kad su u pitanju fan filmovi.


Željezno nebo nova je stepenica za te kreativne Fince koji ovaj put raspolažu sa budžetom od 7 milijuna eura koje su skupili na krajnje originalne načine i postavili nove standarde u prikupljanju sredstava za film (recimo – prodajom vojnih obveznica), imaju profesionalne glumce (Udo KierJulia Dietze, …) i što je najvažnjije – stvarno dobru priču. Iron Sky bi trebao biti toliko ozbiljan da ga nitko neće moći shvatiti ozbiljno, kaže producent filma Timo Vuorensola.

Film bi se u ponekom kinu mogao naći 2011., a, ako želite da dođe i u vaše, posjetite ovu stranicu i zahtjevajte to.

Do sada su izdata dva teasera i vrijedi ih pogledati. Prvi je na linku ovdje, a drugi je na linku… hmm… recimo.. ovdje. Sve ostale informacije potražite na njihovom službenom sajtu http://www.ironsky.net/

Jedan komentar za “Iron Sky – talentirani Finci dobili pravu priliku

Leave a Reply

Your email address will not be published.