Iron Man pokreće građanski rat

Piše: Tena Strahinec

civil-war

Iako je jedan od najpopularnijih glumaca filmova stripovske tematike, Robert Downey Jr. danas izjavio kako misli da je došlo do zasićenja – upravo je njegov ljubimac Iron Man centralni lik u trećem nastavku Captaina Americe. Saznali smo da je projekt na kojem radi s Marvelom (a za kojeg je izjavio da nije Iron Man) upravo Captain America 3 u kojem će Downeyjev Iron Man pokrenuti priču o građanskom ratu. Do ove priče umalo nije došlo: Iron Man je u početku dobio samo malu ulogu koja bi izbacila Downeyja sa seta za samo tri tjedna, zbog čega se pobunio te zamalo ostao bez nje.

Trenutno još traju pregovori, a Kevin Feige objasnio je njihov plan: „Uvod u građanski rat će pokrenuti radnju za nove franšize u idućih 7 godina jer daje dobar materijal za buduće filmove. Odvajanje od vlade i Starkovi postupci će biti uključeni u novi ‘Avengers 4’ film te stvoriti nove likove poput Ant-Mana i Doctora Strangea u njihovim vlastitim filmovima.“

Tony Stark i Steve Rogers će se sukobiti oko akta registracije superjunaka koji traži od svih onih koji posjeduju nadnaravne moći da otkriju svoj identitet i pristanu raditi za vladu kao policijska snaga. Nije teško pretpostaviti da se Stark slaže s aktom, dok je Rogers protiv, što ih posvađa do te mjere da Stark postane negativac, a Rogers mora pobjeći čime i započinje rat. Prema stripu, Rogers osniva nove Avengerse pod nazivom Secret Avengers koji se protive aktu. S druge strane, Stark osmišlja zatvor za sve koji se protive – pod nazivom 42 (jer je bio 42. na njegovoj listi kako poboljšati svijet). E i tu dolazimo do Spider-Mana. Nagađa se da bi se mogao pojaviti u nekoj verziji ove priče. Spidey ne želi otkriti svoj identitet, ali ga žena i teta natjeraju (da napokon dobije priznanja za ono što čini).

Uz mnogo priča koje potvrđuju da bi do ove verzije uistinu moglo doći (Marvel radi reboot priče o građanskom ratu u stripu, konflikt Iron Mana i Captaina u Avengersima kao naznaka onog što slijedi itd.) ne zna se hoće li Marvel krenuti u potpuno drugom smjeru ili prebaciti Downeyjevu ulogu na nekog drugog.

Leave a Reply

Your email address will not be published.