Independence Day dobiva nastavke

Piše: Filip Jakovljević

Kako ovaj mjesec u kina dolazi Anonymous, novi film Rolanda Emmericha, odmah su pokrenute priče o budućim projektima slavnog redatelja. Anonymous je malena drama i ne očekuje se da će obarati rekorde u kinima, te bi se zbog toga Emmerich uskoro mogao posvetiti onome što je u posljednje vrijeme recept za apsolutni uspjeh – akcija, svemirci, Will Smith i onda još akcije, te sve to (najvjerojatnije) u 3D-u.

Očekuje se da će Will Smith reprizirati svoju ulogu iz originala, ali nije sve baš tako jednostavno. Naime Smith, koji je od snimanja prvog dijela Independence Daya, pa do danas, postao jedan od najtraženijih glumaca u Hollywoodu, ima potpuno nerealne zahtjeve. Za početak traži plaću od 50 milijuna američkih dolara za oba nastavka, a ako tome dodamo i pozamašnu svotu koju će sigurno zatražiti Emmerich, njihove plaće premašuju ukupni budžet nekog solidnog filma. Ali to nije sve… Smith uz to još traži da lokacije snimanja budu blizu njegovog doma, kako bi mogao što više vremena provoditi s obitelji, te dvije uloge za njegovu suprugu Jadu i kćer Willow.

Što se radnje tiče, nikakav scenarij još nije napisan, ali postoje glasine kako će filmovi biti povezani samo tematski, ali ne i radnjom (nešto poput Back to the Future serijala). Očekuje se kako će scenariji biti prijavljeni na natječaj u Foxu do sredine prosinca, tako da prvi nastavak možemo očekivati tek 2013. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.