’Independence Day 2’ ima scenarije sa i bez Willa Smitha

Piše: tonymelo

Will-Smith-and-Jeff-Goldblum

Davne 1996. godine, Roland Emmerich i Will Smith zaludjeli su svijet s ljetnim hitom Dan nezavisnosti. U većini slučajeva, takav uspjeh značio bi nastanak franšize, a Smith, Jeff Goldblum i Bill Pullman potpisali bi ugovor koji bi ih obavezao na snimanje nebrojenih nastavaka. Kao što znamo tada se to nije dogodilo, ali kako sada stoje stvari, slijedi preokret. Nedavno je najavljen Independence Day 2, koji bi u kina trebao doći u ljeto 2015. godine.

S obzirom na to da će u tome razdoblju u kinima igrati Avengersi 2 i Batman vs. Superman, pitanje je koliko je to pametna odluka? No još važnije pitanje, odnosi se na to što je s Will Smithom? Odgovor na potonje pitanje, još uvijek se ne zna. Redatelj Emmerich je u nedavnom intervjuu priznao da postoje dvije konačne verzije scenarija. U jednoj od njih, Steven Hiller (Smith) je glavna pokretačka snaga filma, dok ga u drugoj uopće nema. Oba scenarija napisao je James Vanderbilt koji je već surađivao s Emmerichom na filmu White House Down.

U istome tom intervjuu, Emmerich kaže da je rad na nastavku bio svakodnevna borba, ali da sada napokon imaju šansu nešto pokrenuti jer se verzija s Hillerom čini izglednom. Potvrdio je i to da je trenutno u planu samo jedan nastavak, što se navodi kao glavni razlog zašto bi Smith pristao na snimanje. Osim toga, totalni financijski debakl njegovog zadnjeg filma After Earth, koji ni od publike nije bio prihvaćen s previše entuzijazma, možda je jedan od razloga zašto se vraća ulogama koje su ga proslavile.

Za sada je planirano da Independence Day 2 u kinima zaigra 3. srpnja 2015. godine. S Will Smithom ili bez njega, Foxu je potpuno svejedno. Mislim da gledateljima nije, ali to ćemo vidjeti kada film ugleda svijetlo dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.