Ima nade za `BioShock´film

Piše: tonymelo

bioshock

Sony trenutno radi na nekoliko filmova baziranih na popularnim video igrama – Watch Dogs, Uncharted, The Last of Us i Gran Turismo, samo da navedemo neke od njih. Kako stvari stoje, čini se da je najnoviji dodatak toj listi BioShock, film o kojem je već bilo govora, ali produkcija nikako da se pokrene s mrtve točke. Ili je barem tako bilo do jučer. Sony je registrirao tri nove web domene – bioshock-movie.com, bioshock-movie.net i bio-shock.net – i sve je izglednije da ćemo uskoro ponovno posjetiti podvodni grad Rupture.

Prije godine dana, kreator igre Ken Levine, potvrdio je da je planirani Bioshock film mrtav jer se redatelj Gore Verbinski nije mogao dogovoriti s Universalom oko budžeta i treba li film imati R rejting. Nakon što je Verbinski napustio projekt, Levine se više nije osjećao ugodno s idejom snimanja filma i odlučio je ugasiti cijeli projekt. Tada je rekao kako će jednoga dana možda pristati na snimanje filma, ali samo ako se u projekt uključi prava kombinacija ljudi. Čini se da je taj dan napokon došao.

Ukoliko niste igrali igru, radi se o pucačini iz prvog lica smještenoj u šezdesete godine prošlog stoljeća. Priča prati protagonista Jacka, koji se nalazi u avionu koji se sruši u ocean. Nakon nesreće Jack slučajno otkrije podzemni grad sagrađen od strane bogatuna Andrewa Ryana s ciljem stvaranja utopije. Međutim, kreiranje utopije nije lak posao i stvari su u jednom trenutku pošle ukrivo. Grad je prepun mutanata, opasnih ovisnika o drogi koja ljudima daje super moći i ludim znanstvenicima. Kada tomu dodamo i Male Sestrice i Velike Tatice stvar postaje malo kompliciranija.

Više informacija o BioShock filmu saznat ćemo kada se Sony službeno očituje, a mi se samo nadamo da Levine nije popustio i da neće pristati na snimanje bilo čega što je ispod R rejtinga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.