‘Igre gladi: Plamen’ zapalio američke blagajne na Dan zahvalnosti

Piše: Jure Maleš

229-1024x515
Nastavak prošlogodišnjeg hita Igre gladi u proteklom je produljenom vikendu u SAD-u prilikom Dana zahvalnosti u kinima utržio oko 110 milijuna dolara u 5 dana (unutar čega 74,1 milijuna u 3 dana prikazivanja), tako postavivši novi rekord u zaradi u vrijeme blagdana Dana zahvalnosti.

Osim toga, Plamen je s vrha te ljestvice, doduše uz pomoć animiranog filma Snježno kraljevstvo koji je zauzeo 2. mjesto (93,5 milijuna u pet, odnosno 67,3 u tri dana), na treće mjesto bacio dosadašnjeg rekordera, film Harry Potter i Kamen mudraca (82,3 milijuna u 5 dana, odnosno 57.4 u 3 dana). Tako je od otvaranja prije desetak dana dosadašnja zarada Plamena dosegla 296,2 milijuna dolara u SAD-u i oko 572,8 milijuna u svijetu.

Podsjetimo, prošlogodišnji privijenac  Igre gladi zaradio je oko 408 milijuna dolara u SAD-u i 691 milijun dolara u svijetu, no Plamen je svoj original nadmašio u samom startu– u prvom vikendu prikazivanja utržio je oko 158 milijuna dolara u SAD-u, dakle oko 5.5 milijuna više nego original, i kako stvari stoje mogao bi ga nadmašiti u svakom pogledu. Jedno je sigurno – sredstava za snimanje najavljenog završnog dijela postapokaliptične sage sigurno neće nedostajati.

Autor: Zoran Miković

Leave a Reply

Your email address will not be published.