Iggy Pop i Dario Argento snimaju horor ‘The Sandman’

Piše: Tanja Kordić

4

Punk ikona Iggy Pop i poznati talijanski redatelj Dario Argento pokrenuli su Indiegogo kampanju kojom skupljaju donacije za horor koji zajedno žele snimiti – The Sandman. Cilj je skupiti barem 250 tisuća dolara, kako bi se film iduće godine mogao početi snimati u Kanadi.

Kao inspiraciju koriste istoimenu kratku priču njemačkog pisca Ernsta Theodora Wilhelma Hoffmanna iz 1816. godine, a ne strip Neila Gaimana, možda i zato što je tu adaptaciju već rezervirao Joseph Gordon Levitt za svoj drugi redateljski pothvat.

Radnja filma pratit će studenta po imenu Nathan, koji je u djetinjstvu za Badnjak doživio traumatično iskustvo sa Sandmanom, maskiranim serijskim ubojicom koji vadi oči svojih žrtava žlicom i skuplja ih kao trofeje. Sada se Sandman ponovo vraća u Nathanov život, spreman na nove zločine.

Navodno će u filmu biti referenci na neke od najpoznatijih Argentovih horora, poput Deep Red, a glazbu bi trebao raditi Claudio Simonetti.

Oni koji doniraju novac za film bit će nagrađeni mjesečnim članstvom za Fandor (za donacije u vrijednosti 5 dolara), a za 25 tisuća dolara mogu dobiti ulogu u filmu, u sceni s Iggyjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.