Idući petak Clooney svjedoči u Berluscionijevu obranu

Piše: Jelena Androić

George Clooney će idućeg petka na sudu u Milanu svjedočiti u procesu protiv Silvia Berlusconija u kojem ga se optužuje za plaćanje seksualnih usluga maloljetnoj prostitutki. Podsjetimo, Berlusconi je optužen da je u kešu i nakitu plaćao plesačici Karimi el-Mahroug, poznatijoj kao Ruby Srcelomki, kad je dolazila na njegove razuzdane partije u 2010.

Ona je zanijekala da je spavala s Berlusconijem, ali tvrdi da je na jednom od partija vidjela i Clooneyja. Slavni je glumac ranije poricao da je bio tamo, no kasnije je otkrio da uistinu jest proveo jednu noć u Berlusconijevom domu u Rimu, te je tu noć opisao kao jednu od uzbudljivijih noći u svom životu. Kaže da je tada bio pozvan u sobu bivšeg premijera da vidi krevet koji mu je darovao Vladimir Putin.

Clooney je kazao da je lani razgovarao s Berlusconijevim odvjetničkim timom i da će drage volje posvjedočiti kako bi sve bilo čisto i jasno. Na sud je pozvana i njegova bivša djevojka, talijanska starleta Elisabetta Canalis.

Žene koje su dolazile na partije bivšeg talijanskog premijera opisale su da su tamošnji gosti bili odjeveni kao časne sestre i nogometaši, te da su izvodili striptiz.

Berluscioni se na sudu pojavio nakon što su njegovi suporteri uzaludno pokušavali ubaciti amandmane u novi antikorupcijski zakon koji se teše u talijanskom parlamentu, a koji bi poništili optužbu protiv Berluscionija o zlouporabi autoriteta pritiskom na policiju da pusti Ruby iz pritvora nakon što je uhićena i osumnjičena za krađu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.