Idris Elba u ’Beast of No Nation’ i druge glumačke podjele

Piše: Tena Strahinec

Idris Elba glumit će glavnu ulogu u adaptaciji bestsellera iz 2005. Beasts of No Nation autora Uzodinma Iweale. Priča redatelja Caryja Fukunage (Jane Eyre) „prati putovanje mladog dječaka Agua koji je, kad građanski rat pogodi njegovu zemlju, primoran priključiti se plaćenicima. Ne samo da se mora suočiti sa smrću oca i nestankom majke i sestre, već se mora prilagoditi nasilnom životu. Agu se sprijateljuje s nijemim dječakom imenom Strika te se zajedno suočavaju sa zločinima i teškoćama rata.“

Glumačka postava drame Every Thing Will Be Fine njemačkog redatelja Wima Wendersa (Nebo nad Berlinom) dobila je još jedno ime. Uz Jamesa Franca, Charlotte Gainsbourg i Roberta Naylora u filmu će se pojaviti i Rachel McAdams. Radi se o posljedicama nakon automobilske nesreće u kojoj pisac Tomas (Franco) slučajno udari dijete. Tomas je „čovjek koji je odgovoran za smrt mladog dječaka te odluči preusmjeriti svoj osjećaj krivnje u pisanje. Kako postaje sve poznatiji, potiskuje i odbija emocionalnu povezanost s dječakovim bratom i majkom u godinama nakon nesreće.“ McAdams glumi „Francovu djevojku koja se mora nositi s njegovom razarajućom mentalnom bolešću“.

Ashley Greene, trenutno najpoznatija po ulozi Alice iz Sumrak sage, glumit će u komediji Staten Island Summer koju je režirao bivši redatelj i producent Saturday Night Live Rhys Thomas, a scenarij napisao SNL scenarist Colin Jost. Film prikazuje smjerove dvojice prijatelja kojima će njihovi životi krenuti nakon završetka srednje škole, a Greene će glumiti mafijaševu kćer. Da, radnja ne zvuči baš inovativno, al eto, nije se činilo ni da će Sumrak izazvati svjetsku ludost za vampirima i vukodlacima.

I za kraj, Christina Hendricks dobila je ulogu u adaptaciji trilera Dark Places spisateljice Gillian Flynn koji će režirati Gilles Paquet-Brenner (Sarah’s Key), a uz Hendricks pojavit će se Charlize Theron, Chloë Grace Moretz, Corey Stoll i Andrea Roth. Hendricks će glumiti stariju verziju Krissi Kates koja se jedva uzdržava kao striptizeta te ju „proganja tajna iz njene prošlosti koja bi mogla imati velike posljedice za Libby Day (Theron) i njenog brata koji je u zatvoru Ben (Stoll).“ Vidjet ćemo kako će njihove priče biti isprepletene, a i kako će ispasti sve ove uloge – Beasts of No Nation ipak zvuči najprimamljivije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.