Hugh Jackman želi Wolverinea, Spider-Mana i Avengerse u istom filmu

Piše: tonymelo

Nakon ogromnog uspjeha The Avengersa, Hollywood je poludio za filmovima u kojima se različiti superheroji udružuju u timove kako bi razbili ružnu facu zla. Warner Bros. već dugo razmišlja o snimanju Justice Leaguea, a sada kruže glasine i o proširivanju X-Men univerzuma. No to nije sve. Ako se pita Hugha Jackmana, zvijezdu nadolazećeg The Wolverina, mogli bi vidjeti najopakijeg Kanađanina kako surađuje sa Spider-Manom i Avengersima.

U nedavnom intervjuu Jackman je na pitanje o tome što je potrebno da se Wolverine udruži s Marvelovim najpoznatijim timom superheroja i s prijateljski nastrojenim čovjekom paukom, odgovorio sljedeće:

Prijatelju, to se i ja pitam. Doslovno sam postavio to isto pitanje Tomu iz Marvela koji se bavi odnosima s ostalim studijima, Sonyjem i Foxom, i čiji je posao da dogovori moguću suradnju. Na moje pitanje o tome koliko je vjerojatno da se Wolverine pojavi u tim filmovima odgovorio mi je da to nije tako jednostavno jer ja surađujem s drugim studijem i da je moj lik u njihovom vlasništvu. Ali ja vjerujem, možda previše optimistično, da nema te sile koja će zaustaviti  Marvel da u jednome trenutku spoji Iron Mana, likove iz Avengersa, Wolverina, ostale X-Mene i Spider-Mana na neki način.

Problem leži u tome što Fox posjeduje prava za X-Mene i Fantastičnu Četvorku (na čijem rebootu radi Josh Trank), Sony prava za Spider-Mana, dok su svi ostali likovi u vlasništvu Marvela, tj. Disneyja. Jackman pak u tome ne vidi nikakav problem.

Ne shvaćam u čemu je problem. Ako imamo tri studija ne bi li jednostavno mogli podijeliti troškove i zaradu na tri dijela? Ja sam definitivno za suradnju jer smatram da je to nešto što bi fanovi htjeli vidjeti.

Naravno, s obzirom na holivudsku birokraciju i gramzivost studija, takav dogovor bit će teško ostvariv.

Vezano uz proširivanje X-Men univerzuma, treba nadodati da je Fox registrirao web domenu X-ForceMovie.com, što najvjerojatnije znači da ćemo uskoro na velikom platnu imati priliku vidjeti i X-Force, agresivniju i militantniju grupu mutanata koja je spremna uraditi ono što X-Meni nisu. Glavni likovi koji sačinjavaju grupu su Cable, Warpath i Deadpool, a od nedavno su tu i Wolverine i Colossus. Više vijesti vezano uz ovaj projekt najvjerojatnije ćemo saznati na Comic-Conu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.