Homeland bez Brodyja?

Piše: Jelena Djurdjic

Prije par dana zlatnim globusom ovjenčana Showtimeova serija je, kako tvrdi njen el hefe Kim Maters, vrlo lako mogla ostati bez svog vodećeg lika već u prvoj sezoni. I moram reći da bi tada Homeland imao daleko upečatljiviji i moćniji smisao.

Priča o naredniku Brodyju (Damian Lewis, znate ga iz voljene Band of Brothers), tipu koji je nakon osmogodišnjeg zarobljeništva u Afganistanu spašen, brzo je postala jedan od hitova sezone. I dok razne glavešine uzimaju zdravo za gotovo njegovu priču, jedna agentkinja (Claire Danes) je skeptična, jer ima dojavu o američkom vojniku koji je prebjegao na stranu terorista. Ona kreće u ilegalnu istragu… Prva sezona je završena, ima 12 epizoda (posljednja traje sat i pol). Serija koja bi da su se producenti držali ove ideje, o mrtvom Brodyju, imala neki sasvim novi šmek se ovako svrstava u gornji dio ovogodišnje ljestvice tv serija, iako lagano možete i da je preskočite. Godina će se definitivno zvati ’onom kad nije snimljen Mad Men’, ili ’onom kad je Breaking Bad postao kultni’ ili ’onom kad je Dexter us*ao motku’.

 

 

Jedan komentar za “Homeland bez Brodyja?

  • vanja says:

    šteta, serija drži do 7-og, 8-og dijela, fino zapetljavaju, ne pretjerano, ali onda je, da prostite … us**u do daske … ili do ispod podruma… potpisujem 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.