Hollywood ne želi snimati Soderberghov gay film

Piše: Jelena Androić

Holivudski studiji odbili su financirati novi biopic Stevena Soderbergha o istaknutom zabavljaču Liberaceu jer je navodno “too gay”, otkrio je ovaj oskarovac.

U filmu glume dva punokrvna predstavnika holivudske muškosti, Michael Douglas i Matt Damon, no to nije bilo dovoljno da izvuku niti skroman budžet 5 milijuna dolara.

Naslovljen “Behind the Candelabra”, Soderberghov se film fokusira na vezu između Liberacea i njegovog dugogodišnjeg ljubavnika Scotta Thorsona, koji je imao samo 17 godina kad su se upoznali. Budući da Hollywood nije zainteresiran, film će snimati HBO.

“Nitko ga nije htio snimati. Išli smo svima u gradu”, kazao je redatelj za Wrap. “Trebalo nam je 5 milijuna. No nitko nije htio. Rekli su da je previše gay. Svi. A to se dešava nakon što je snimljen “Brokeback Mountain”, by the way. Koji nije zabavan kao ovaj naš film. Bio sam zapanjen. Takvo što nije nikome od nas imalo nikakvog smisla”, potužio se novinarima.

Inače, ovo bi trebao biti posljednji Soderberghov film prije njegovog samovoljnog umirovljenja.

Douglas će glumiti Liberacea, koji je na sceni proveo više od 50 godina, i živio vrlo živopisan život, prije nego li je umro 1987. od bolesti povezane s AIDS-om.

Damon glumi njegovog mlađeg ljubavnika Thorsona, slavnog po tome što je bivšeg ljubavnika tužio za 113 milijuna dolara nakon njihovog razlaza, tražeći svoja prava kao nevjenčani partner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.