Hogan odbio “Hrvača”?

Piše: Sven Mikulec

Hrvač Darrena Aronofskog oduševio je svijet prije tri godine, a karijeru Mickeyja Rourkea podigao iz nokdauna i išamarao dok joj se boja nije vratila u lice. Iz današnje perspektive, čini se, pak, da je sve to moglo krenuti i potpuno drugim smjerom, da je jedan čovjek bio malčice manje skroman…

Hulk Hogan, ispostavilo se, odbio je glavnu ulogu, iako ga je scenarij oduševio. Šefovi filma slali su mu scenarij više puta kako bi ga uvjerili, ali Rourke je bio taj koji je na kraju pokupio nominaciju za Oscara.

“Kad mi taj scenarij nije prestajao stizati, rekao sam: “Ovaj je film toliko dobar da bi ljudi, što god Hollywood mislio o meni, kad bih ja glumio hrvača, rekli: ovo ne drži vodu, Hulk Hogan nije dobar glumac.”

Hogan je bio u iskušenju, jer je valjda iz nekog razloga mislio da je ta priča o propalom, ostarjelom zabavljaču k’o stvorena za njega, ali iznenađujuće plemenito nije želio smanjiti šanse uspjeha projektu u kojem je prepoznao pravi potencijal.

“Čim sam čuo da su potpisali Mickeyja Rourkea, znao sam da film ima dobru šansu, a on je odradio tako odličan posao da si je oživio karijeru.”

Inače, dodajmo još da je legendarni, danas 58-godišnji Hogan u svijetu hrvanja još od svoga debija daleke ’77. godine (Jimmy Carter je bio predsjednik!), a iako je desetljećima udaljen od svoga vrhunca (osamdesete i devedesete), od svoje najveće ljubavi ne odustaje ni u godinama kad se ljudi hrvaju eventualno samo s artritisom ili gastritisom – baš prekjučer nastupio je u sklopu TNA organizacije (Total Nonstop Action Wrestling), i, naravno, pobijedio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.