Hoće li svjetlucati „Earthseed“?

Piše: Vanja

Koliko se god radovali nestanku svjetlucavih Harryja i Belle, ne možemo zaobići činjenicu koliko love to donosi producentskim kućama.

Tko će prije i tko će bolju temu drpiti i baciti na ekran?

Lionsgate se svim silama upinje u nade da će im „The Hunger Games“ u kojima će glumiti za Oskara nominirana Jennifer Lawrence otvoriti vrata u ove unosne vode (Sjeverna Amerika je čučnula, sve se raspada, sve nešto prijeti – highly inventive).

Warner Bros. svoje nade polažu u „Heist Society“, za koji nemam podataka jer mi je skupa pretplata za IMDB Pro.

Sony se uzda u Roberta Kurzela i „The Mortal Insruments“ (mamu odnosi neko „nešto“ iz stana u New Yorku…) – razlozi su svima isti.

Paramount se, opet, odlučio na ekranizaciju SF novele iz 1983.g., „Earthseed“, koja je ujedno i prva u teen-trilogiji o grupi mladih koji su proizvedeni nekim čudnim genetskim sklopkama i nemaju prave roditelje. Njihov roditelj je genetska banka svemirskog broda i … no ovako. Paramount ipak raspolaže adutom za ovakav špil, a koji drugima nedostaje – a to je Mellisa Rosenberg, koja je prilagodila sve ostale „Twilight“-e. Ženska je i dalje raspoložena napisati scenarij a čak se i u produkciju upetalji preko svoje producentske kuće Tall Girls Production.

„Earthseed“ je nedoljivi svijet u koji jedva čekam zaroniti,” veli Rosenbergova. “Cijela premisa filma – filmova počiva na pravljenju uspješne franšize, gdje ću imati mnogo prostora da se razmašem. Ionako me strahovito privlače složeni ženski likovi i tako primamljujuće, snažne priče.”

Poslije duge pauze, 2007.g. je nastavak trilogije, „Farseed“ a tri godine potom, 2010, i „Seed Seeker“, svi autorice Pamele Sargent.

Promising. :(

Leave a Reply

Your email address will not be published.