Hobbit, back to Shire!

Piše: Vanja

Po uspjehu blokbuster trilogije „Lord of the Rings“, očekivalo se da će i produkcija „The Hobbit“-a biti relativno jednostava (mislim, ono, čovjek zna znanje o istima… jel’). No kako nam je godinama poznato, problem se protegnuo odavde do vječnosti.

Prvo – prava vlasništva tamo negdje 2005, otkad je Peter Jackson i zaratio s „New Line“ studiom. Oko Hobbitta su zainteresirano kružili i Guillermo del Toro i Sam Raimi. Del Toro je i upao i igru – knjigu podijeliše na dva dijela, tako i film, počeše se redati odgode; del Toro napušta projekt (iz odavno nam poznatih razloga), dok su se mogući nasljednici rojili kao loptice s brojevima u bubnju za loto. Jackson je, odahnuvši, zasjeo u redateljski stolac.

Valjda od sreće što je projekt konačno u produkciji, Mr. Jackson se nedavno malo poslikavao u Shireu. Nije sad da je to nešto novo, ali je meni osobno draže vidjedi njega nego ono nešto što se zove Frodo. Znamo otprilike kakvog će to biti šmeka, a Jackson je, neosporno, ipak faca za  moderne hobite. I sam pogled na već dobro poznate prostorije kućica ušuškanih u ljupkom zelenišu, zbilja je dovoljan da čovjek zaboravi kojekakve Ljupke kosti (“t…tha…the… L…llll…ovely B…bones“, perhaps?), što je vjerojatno radio iz frustracije, valjda za svoju dušu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.