Hitchcock otvara ovogodišnji AFI fest

Piše: Martina Krivokapić

Informacija iz naslova ove vijesti ustvari nije ništa neobično jer AFI dobiva fantastične filmove za prikazivanje tijekom ovoga gala događaja. Prošle su godine to bili Sram Stevea McQueena, Hazanavicusov Umjetnik, Carnage Romana Polanskog, Curtisov My Week With Marilyn i još nekoliko odličnih naslova.

Najavljeno je već da će Lincoln Stevena Spielberga biti prikazan na posljednjoj večeri AFI festa, a sada saznajemo i da će festival 1. studenog otvoriti film Hitchcock Sache Gervasija, kome će to biti premijerno prikazivanje. Film je snimljen po knjizi Stephena Rebella pod naslovom Alfred Hitchcock and the Making of Psycho, koja iza scene prikazuje jedan od najvećih horor filmova svih vremena. Film između ostalog opisuje i ljubavnu priču između njega i njegove žene Alme Reville, njihov odnos i zajednički život.

Anthony Hopkins dobio je glavnu ulogu dok će Helen Mirren glumiti njegovu ženu. Osim njih, u filmu su se našli i Scarlett Johansson , Jessica Biel i James D’Arcy.

Za sve nas smrtnike koji neće prisustvavati ovom događaju, vrijedi znati da će se film početi prikazivati u kinima 23. studenog, a hoće li i kada doći na naše prostore, još uvijek ne znamo. Ili da se ne zanosimo i jednostavno pročitamo knjigu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.