HBO razvija seriju `Pharaoh´ sa Ridleyem Scottom

Piše: Tena Strahinec

scott-pharaoh

HBO razvija seriju o drevnim izvanzemaljcima u Egiptu čiji je kreator David Schulner. Iza serije koja će nositi naziv Pharaoh stat će Ridley Scott u ulozi režisera i producenta. Sci-fi serija bavit će se drugačijim objašnjenjem za osnutak i uspon egipatskog carstva, onim u kojem su veliki utjecaj imala bića iz drugog svijeta. U Hollywoodu je trenutno egipatska tematika u trendu pa tako, s druge strane, Fox radi na pilotu pustolovne serije Hieroglyph o lopovu koji mora služiti faraonu koji je opsjednut sa zadržavanjem moći.

Prije dvije godine Scott je istraživao mogućnost da su izvanzemaljci stvorili život na Zemlji, od kojih je jedan bio Isus – u Prometeju. Ove godine okrenut će se priči o Mojsiju, egipatskom princu koji se okrene protiv obitelji koja ga je odgojila – u iščekivanom filmu Exodus: Gods and Kings u kojem ćemo gledati Christiana Balea u glavnoj ulozi. Jer, eto, recenzija biblijske tematike na FAK-u nikad dosta.

Scott će producirati i mini-seriju Killing Jesus koja će prikazati Isusa kao voljenog i kontroverznog mladog revolucionara. Nestrpljivo čekamo pilot epizodu Pharaoha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.